Петел.мк

logo transparent микјо

МОЈ ПРОФИЛ

ПРЕБАРАЈ ОГЛАСИ

ДОДАДИ ОГЛАС

МОЈ ПРОФИЛ

ПРЕБАРАЈ ОГЛАСИ

ДОДАДИ ОГЛАС

20221109_124459
20221108_172122
20221108_172059
20221108_172036
20221108_172029
20221108_171612
20221109_124459
20221108_172122
20221108_172059
20221108_172036
20221108_172029
20221108_171612

инкубатор

Продавам инкубатор клео 5 хл со капацитет од 82 кокошкини јајца. А има и улошки и за јајца од препелица кои собираат 148 јајца. Има вградено 2 електромотори за автоматско вртење на јајцата. Но исто такa вртењето може да биде и полуавтоматски, со завртување на само 1 клуч се вртат сите јајца на спратот одеднаш.
сменет е термометарот кој одеше со инкубаторот и ставен е нов дигитален термометар и хигрометар, со цел да може да се следи покрај температурата и релативната влажност во самиот инкубатор.
надворешно е инсталиран и нов дигитален термостат со прецизност од 0,1*Ц со што инкубаторот е направен да има изведливост од 90% на јајцата.