Semenski-kompir-Everest

Semenski kompir EVEREST

ЕВЕРЕСТ е исклучително високоприносна сорта на трпезни компири со големи клубени. Има овална форма на клубени со светло жолто месо и бледо жолта кожа. Рана сорта која покажува многу добри резултати низ целиот свет.

Тел. 071 313 326